Cari blogID

Osdf_large

assalamualaikum hai 

hai . tadi kan , tadi kan . time kelas KH , cikgu ifa BLUE . okay , pahamkan ape yang dimaksudkan ? hmmm . geli la cikgu tu -.- masa nak balik tu , ifa cakap dekat depan cikgu , " cikgu , jangan la blue sangat boleh kannn ? " . cikgu tu senyum je . alahaii , bengang ke malu ? kena tegorrrr dengan pelajar sendiri baru nak sedar . hmm tak suka nya cikgu macam tu ! geli k geli . ifa selalu mangsa cikgu tu , cikgu suka fitnah bukan bukan ! ahhhhh -.-

okay , straight ti the point . harini ifa nak ajar korang macam mane nak cari blogID . ifa just nak bagitahu korang , blogID ini amat penting okayy . haha -.- lagi lagi untuk pengguna blogskin . wahai pengguna baru blogskin . kalau dekat button follow , tolong letak blogID korang . harap maklum . tanpa blogID , blog korang takde follower . so , kena lah letak blogID baru ada followers . okay ? 

1. Dashboard > Template
2. Lihat gambar di bawah :

*klik gambar untuk tumbesaran*

3. Tengok line yang warna kuning tu . yeah ? 

Line warna kuning yang ifa buat tuh la blogID korang . 

*klik gambar untuk tumbesaran*

setiap button follow di blogskin amat memerlukan blogID . seperti gambar diatas , korang copy code blogID korang je :)

1 comment:

Ikha Hanoot said...

Awak , saya ambil gambar template tu ya . Terima kasih :)