Perkataan Berlink

assalamualaikum

eh korang hai. hehe, cuba tengok tajuk. haha pelik tak? harap korang faham lah okayyy ^^v harini ifa nak ajar macam mana nak masukkan link dekat satu perkataan. Faham tak? hmm. macam mana nak jelaskan erk. haaa, korang tengok dekat stuff ifa. tengok dekat tutorials for you, goodies for you. ya! sesetengah blogger pandai buat post tapi tak pandai nak masukkan setiap content dekat tempat yang betul. eh? peningnya ayat -.- grr sorry kalau ifa buat korang tak paham :) maaf diterima eh? lol :D

1. Dashboard - Posts
2. Click view macam gambar dekat bawah ni


*klik untuk tumbesaran*

3. Tengok URL dekat :

*klik untuk tumbesaran*

4. Copy URL yang dah ifa bentukkan tu :)
5. Dashboard > Template
6. CTRL + F, search coming soon 


*klik untuk tumbesaran*

aikk! korang jangan ikut ifa tau yang ifa search coming soon. haha korang tengok perkataan yang nak replace. disebabkan ifa punya perkataan coming soon, sebab tu lah ifa search coming soon. faham kan?

*klik untuk tumbesaran*

attention!
- Line yang warna biru, tolong gantikan kepada url dekat atas tu macam gambar ni

*klik untuk tumbesaran*

8. Line yang warna pink, tolong gantikan kepada perkataan yang korang nak. 
9. Preview dan Save.

korang, ingat tau kena preview dulu. Jangan terus tekan save template. tak memasal, kang cacat nanti blognya kalau tak jadi.

KALAU BERJAYA , COMMENT !
KALAU TAK ERJAYA , SILALAH TANYA !

2 comments:

Aien Nur Nazri said...

Terima kasih ifa . Akak berjaya buat benda tuh . tengs for the tuto :)

fayun said...

okayy . sama sama kak :) alhamdulillah ^^